NM Jaktfelt og Elgbane 2022. Her er alt du trenger å vite!

NJFF Hordaland arrangerer NM i Jaktfelt og Elgbane ons. 6. juli – søn. 10. juli 2022.

Godt å endelig være i gang!

Vi ønsker alle hjertelig velkommen!

Hva er jaktfelt? Jaktfelt er en type feltskyting organisert av Norges Jeger- og fiskerforbund hvor man skyter med rifle på ulike dyrefigurer. Det er varierende avstander mellom ca 40-200 meter og i forskjellige skytestillinger, vanligvis stående, sittende og liggende. Vanligvis skytes det på 6 ulike poster med 5 skudd i hver figur. Figurene har en indre treffsone som gir 5 poeng og en ytre treffsone som gir 3 poeng. Med totalt 30 skudd er da maksimal poengsum 150 poeng.

Hva er elgbane? 100 meter løpende elg, også kalt elgbaneskyting er en skyteøvelse innen grenen viltmål hvor man skyter på en bevegelig skive av en elg på 100 meters avstand. Skiven kan være elektronisk eller av papp. Et stevne består av 20 skudd. De 10 første skuddene skytes mot en statisk skive, mens de 10 siste skuddene mot en bevegelig skive. De 5 første skuddene mot den statiske skiven skytes sittende, og de neste 5 stående. Serien på den bevegelige skiven består av 10 skudd. Den maksimale kombinerte poengsummen for et stevne er 100 poeng.

Hvor? Jaktfelt skal holdes på Ulven skytefelt. Ulven leir er en militærleir i Bjørnafjorden kommune i Vestland fylke. Løpende elg og innskyting finner sted hos Os Skytterlag. Vi forventer besøkende på omlag 700 personer. I tillegg til selve mesterskapet vil vi tilrettelegge for publikum med servering, noe kjekt for barna, og diverse salg av utstyr, stands og mye annet liv og morro.

Oversiktskart

Mer info kan du finne her:

Jaktfelthttps://nmjaktfelt-elgbane2022.no/nm-loypen/
Elgbanehttps://nmjaktfelt-elgbane2022.no/elgbane-skyting/
Overnattinghttps://nmjaktfelt-elgbane2022.no/overnatting/
Press skytinghttps://nmjaktfelt-elgbane2022.no/press-skyting/
Våpenkontrollhttps://nmjaktfelt-elgbane2022.no/vaapenkontroll/

Vi ønsker alle skyttere hjertelig velkommen!